Malmin Eläkeläiset ry:n jäsenyys

Eläkeläiset ry:n tietosuojaseloste

https://elakelaiset.fi/jarjesto/tietosuoja/


Malmin Eläkeläiset ry:n varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä henkilö, joka on kiinnostunut yhdistyksen toiminnasta, haluaa osallistua siihen ja kehittää näin itseään ja yhdistyksen toimintaa. Jäsenen tulee maksaa yhdistyksen syyskokouksen vuosittain määräämä jäsenmaksu. Vuoden 2024 vuoden alussa jäsenmaksunsa maksaneita jäseniä oli 365. Yli 90-vuotiaat on vapautettu jäsenmaksusta seuraavana vuonna 90-vuotispäivästä.

Yhdistyksen kannatusjäseneksi voi liittyä oikeustoimikelpoinen yhteisö, joka suorittaa yhdistyksen syyskokouksen vuosittain määräämän kannatusjäsenmaksun. Kannatusjäsenellä on yhdistyksen kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta. Varsinaisen jäsenen ja kannatusjäsenen hyväksymisestä yhdistykseen päättää yhdistyksen johtokunta.

Jäsenetuna ovat mm. Eläkeläinen -lehti, sähköinen Eläkeläinen -lehden uutiskirje, monipuolinen kerho- ja harrastustoiminta sekä retket ja matkat. Myös Eläkeläisten Helsingin alueyhdistys järjestää tapahtumia ja toimintaa jäsenillemme.


Jäsenmaksu Yhdistyksemme jäsenmaksu on 20 euroa henkilöltä vuonna 2024.

Malmin eläkeläiseksi voit ilmoittautua a) tämän sivun ylälaidassa olevalla sähköisellä lomakkeella, b) tulemalla Malmin VPK-talolle kerhojen aikana ja ilmoittautumalla kerhovastaavalle, c) lähettämällä sähköpostia jäsensihteerille.

Jäsensihteeri: Leo Olasvirta, olasvirtaleo@gmail.com


VUODEN 2024 JÄSENMAKSUISTA

Vuoden 2024 jäsenmaksulaskut postittaa Eläkeläiset ry. helmikuussa ja maksuaika on 14 vrk. Jäsenmaksu on 20,00 €. Eläkeläinen -lehden jakelu katkeaa 2-numeroon, jos jäsenmaksu on maksamatta. Se jatkuu, kun maksu maksetaan. Uusien jäsenten jäsenmaksut laskutetaan kuukausittain, ei kuitenkaan heinäkuussa eikä joulukuussa.

• Jokaiseen laskuun tulostuu jäsenen henkilökohtainen viitenumero, jota pitää käyttää maksaessa. Maksuun ei saa kirjoittaa mitään omaa viestiä. Joka vuodelle on uusi viite.

• Jäsenmaksun yhteydessä voi maksaa vapaaehtoista tukimaksua. Maksut käytetään järjestön toimintaan, muun muassa koulutuksen järjestämiseen. Tukimaksuista ei makseta jäsenmaksupalautuksia yhdistyksille/aluejärjestöille.

MITEN MINUSTA TULI MALMIN ELÄKELÄISTEN JÄSEN, ELINA PUHTO KERTOO

Liityin Malmin eläkeläisiin keväällä 2022. Kävin useammassa eläkeläisyhdistyksessä tutustumiskäynnillä miettimässä, olisiko yhdistyksessä mukavaa ja kiinnostavaa toimintaa. Käynneistä hyöty oli, että en kaipaa pitkiä terveysluentoja. Niitä oli paljon tarjolla. Terveyttä on tai ei ole, ja jos sitä joissakin määrin on, niin siitä pitää iloita, ei pelotella pahoilla sairauksilla. Ajattelin, että en liity mihinkään, ei huvita.

Työelämässä olin tottunut aktiivisiin ihmisiin ja monenlaisiin harrastuksiin. Eläkevuosina innostuin palstapuutarhanviljelyyn. Se on hauskaa ja inspiroivaa toimintaa, mutta vähitellen huomasin, että eiväthän nuo kasvattamani kasvit puhu minulle. Viljeleminen on mukavaa, mutta aika lailla yksin toimimista. Lähimpien viljelynaapureiden kanssa kyllä jutellaan, mutta juttelu keskittyy viljelyyn ja viljelytietojen vaihtamiseen. Etsin puheyhteyttä, sanoja, vuoropuhelua. Olin työelämässä tottunut siihen, että koko ajan ympärillä oli ihmisiä. Olin koulussa töissä ja siellä oli aikuisia eli opettajia ja lapsia, joista tuli nuoria aikuisia. Oli ihmisiä ja puhetta oli koko ajan ympärillä, välillä liiaksikin.
kun oppilaita oli tuhatkunta ja opettajia seitsemisenkymmentä,

Etsiskelin mukavaa paikkaa, jossa tapaisi ihmisiä, voisi tehdä jotakin kiinnostavaa, vaikkapa eläkeläisyhdistystä. Kävin oikein tutustumassa Kampin palvelukeskuksessa toimivaan yhdistykseen. Sen ohjelma tuntui suppealta tai en ehkä osannut kysyä oikealla tavalla. Asun Pikku Huopalahdessa. Kukaan tuntemani pikkuhuopalahtelainen ei oikein tiennyt oliko kaupunginosassa eläkeläisyhdistystä.

Puhuin yhden ystäväni kanssa ongelmastani, siitä että kaipasin ihmisiä, puhetta ja jotakin kiinnostavaa toimintaa. Silloin en tiennyt, että hän kuuluu Malmin eläkeläisiin.

-Tule meille, hän sanoi.

-Enhän ole malmilainen.

-Ei se haittaa, voit ihan hyvin tulla. Olethan sä
helsinkiläinen.

Malmilla on vaikka kuinka paljon erilaisia kerhoja, retkiä, pitkiä ja lyhyitä, kulttuuria ja käytännön juttuja, harrastuksia melkeinpä minkälaista tahansa. Juuri sellaisia kuin kunnon yhdistyksessä kuuluu olla.

Useamman kyselyn jälkeen uskoin ystäväni vakuutteluja ja
ajattelin, että hyvä on: liityn. Nyt olen tässä, jäsenenä Malmin eläkeläisissä.
Melkein ensimmäisellä käynnillä Malmilla käteeni ilmestyi Helsingin
kaupunginteatterilista halukkaista koeyleisöksi.

-Tämähän alkaa hyvin, ajattelin.

Kuva Mendi Pitkänen. 2023 uudet jäsenet tervetulotoivotus

Päivitetty 24.5.2024