Kumppanimme: Eläkeläiset ry., Helsingin Aluejärjestö, Kaupunki ja Malmiverkoston kumppanimme tarjoavat ohjelmaa

Tiedot Eläkeläinen-lehden Syntymäpäiviä- ja Poisnukkuneita-palstoille

Eläkeläinen-lehden Syntymäpäiviä-palstalla julkaistaan maksutta paikallisyhdistysten lehdelle toimittamia merkkipäivätietoja. Julkaisemisen edellytyksenä on, että yhdistys tai muu tietojen lähettäjä on kysynyt merkkipäivän viettäjältä luvan tiedon julkaisemiseen lehdessä. Mikäli haluatte merkkipäivänne lehteen, lähettäkää tieto maarit.ahola@hotmail.com hyvissä ajoin ennen alla olevia ilmoitusten jättöaikoja,


Poisnukkuneita-palstalla tiedot julkaistaan omaisten/läheisten luvalla.
Tällä käytännöllä Eläkeläiset ry haluaa vaalia jäsentensä yksityisyyden suojaa.

Biorex viettää elokuvateattereissaan Seniorbiopäivää. Helsingin elokuvateattereissamme BioRex Triplassa sekä BioRex Redissä on 4.10. tarjolla runsas kattaus eri genren elokuvia ja kaupan päälle ovat luvanneet tarjota kupin kuumaa kahvia.

Elokuvalipun hinta on 9,00€ ja minkäänlaista alennuskorttia ei tarvita. Näytöksiin ovat tervetulleita kaikenikäiset elokuvien ystävät. Lippuja näytöksiin voi ostaa verkkosivuiltamme biorex.fi/senioribio sekä paikan päältä ennakkoon tai itse tapahtumapäivänä.

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan kanssamme Maria Akatemian ehkäisevän väkivaltatyön 20-vuotista taivalta!

Juhlavuosi huipentuu Helsingissä Tiivistämöllä pidettävään seminaariin. Seminaariin voi osallistua vain paikan päällä eikä siitä tehdä tallennetta.

Helsingissä to 9.11. klo 12–16

20 vuoden aikana Maria Akatemiassa on kehitetty ratkaisuja yhteiskuntamme suureen
haasteeseen, väkivaltaan. Tuhannet naiset ovat tukeutuneet Maria Akatemian
ehkäisevän väkivaltatyön palveluihin ja tulleet kohdatuiksi tilanteissa, joissa
heillä on ollut huoli omasta väkivaltaisesta käyttäytymisestään. Naisen
käyttämän väkivallan tunnistaminen, kohtaaminen ja ennaltaehkäiseminen on
vaatinut moniäänisyyttä ja vahvaa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, jotta
aiheeseen kytkeytyvää tabua on saatu rikottua.

Juhlaseminaarissa on tarjolla moninäkökulmainen katsaus naisen väkivallan ilmiöön ja tarjolla oleviin ratkaisuihin yhteiskunnassamme tänä päivänä sekä tarvittaviin
tulevaisuuden kehityssuuntiin väkivallan ehkäisemiseksi.

Näkökulmansa tilaisuuteen tuovat: vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Virta, psykoterapeutti, ja kirjailija Katja Myllyviita, THL:n Väkivallan vastaisen työn osaamiskeskittymän kehittämispäällikkö Elisa Niklander, Maria Akatemian ehkäisevästä väkivaltatyöstä apua saanut asiakas, Maria Akatemian johtava asiantuntija Maria Lindroos jaehkäisevän väkivaltatyön päällikkö Hanna Kommeri, Maria Akatemian toiminnanjohtaja Sari Nyberg ja hallituksen puheenjohtaja Markku Tynkkynen sekä § Maria Akatemian perustaja, psykoterapeutti ja kirjailija Britt-Marie Perheentupa.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittaudu mukaan: https://forms.office.com/e/VCwcajDAdL

HALUATKO MERKITYKSELLISEN JA JOUSTAVAN OSA-AIKATYÖN?

MLL Uudenmaan piiri järjestää Helsingissä lastenhoitoapua perheille. Kaipaamme mukaan uusia hoitajia, jotka voisivat työskennellä myös arkipäivisin. Myös eläkeläiset ovat tervetulleita. Hoitajana voi toimia 75-vuotiaaksi asti.

Työ MLL:n lastenhoitajana on mahdollisuus päästä auttamaan lapsiperheitä. Mikäli pidät lasten kanssa työskentelemisestä, ilmoittaudu lastenhoitokurssille. Jos sinulla on jo sosiaali- tai kasvatusalan koulutus, voit tulla mukaan perehdytyksen kautta, silloin kurssia ei tarvita.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri järjestää lastenhoitokurssin Helsingissä ti 19.9. ja ti 3.10. klo 9-15. Kurssiin sisältyy lähiopetusta (12h) ja harjoittelu lapsiperheessä (6h). Kurssin käytyäsi voit hakeutua MLL:n hoitajaksi ja tehdäsatunnaista palkallista lastenhoitotyötä perheissä. Hoitajan palkka on 11 e/tunti.

Tälle kurssille etsitään henkilöitä, joilla on jo aikaisempaa kokemusta lapsista esim. omia lapsia/lapsenlapsia.


MLL:n hoitajan työ sopii hyvin eläkeläisille, sillä työtä voi tehdä
itselle sopivina ajankohtina hyvin joustavasti. Erityisesti nyt kaipaamme
hoitajia, jotka voisivat työskennellä myös arkipäivisin.

Lisätietoa löydät osoitteesta http://uudenmaanpiiri.mll.fi/koulutukset/lastenhoitokurssit/.

Lisätietoja voit kysyä
myös soittamalla Anu Hämäläiselle p.044 080 8068 tai sähköpostilla anu.hamalainen@mll.fiEläkeläiset ry. on kattojärjestömme

Eläkeläisten etujen puolustaja ja yhdessäolojärjestö

Eläkeläiset ry on puolueisiin sitoutumaton, Suomen vanhin, vuonna 1959 perustettu valtakunnallinen eläkeläisjärjestö. Se toimii eläkeläisten edunvalvojana, sosiaalisena yhteenliittymänä ja erilaisen kansalaistoiminnan foorumina. Sillä on eri puolilla maata 14 aluejärjestöä, 220 paikallisyhdistystä ja noin 26 000 henkilöjäsentä. Järjestön toimisto sijaitsee Helsingissä.

Eläkeläiset ry tukee ja luo edellytyksiä vapaaehtoiselle eläkeläistoiminnalle, tuottaa erilaisia koulutus- ja kulttuuritapahtumia ja julkaisee Eläkeläinen-lehteä. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) tukee järjestön toimintaa Veikkauksen tuotoilla.

Toimintamme tärkeimpiä arvoja ovat yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja solidaarisuus heikoimpia kohtaan.

Eläkeläiset ry seuraa eläke-, sosiaali- ja terveyspolitiikkaa, vanhuspalveluja sekä kaikkea yhteiskuntapolitiiikkaa, joka vaikuttaa eläkeläisten ja ikäihmisten elämään. Tekee esityksiä ja aloitteita maan hallitukselle, eduskunnalle ja viranomaisille, kertoo eläkeläisten kannan poliittisille ja muille päättäjille ja puuttuu erilaisilla kampanjoilla eläkeläisten kohtaamiin epäkohtiin.

Eläkeläiset ry on mukana Eläkeliittojen etujärjestö EETU ry:ssä. EETU on eläkeläisjärjestöjen yhteistyöelin ja keskittyy eläkeläisten valtakunnalliseen edunvalvontaan.

Eläkeläiset ry:llä on edustus valtioneuvoston nimeämässä Vanhus- ja eläkeasioiden neuvottelukunnassa, Kansaneläkelaitoksen eläkeasioiden neuvottelukunnassa, Eläkeläisjärjestöjen pohjoismaisessa yhteistyötoimikunnassa (NSK) ja yleiseurooppalaisessa yhteistyöelimessä, jonka nimi on AGE Platform Europe.

Eläkeläiset ry:n paikallisyhdistykset ja 14 aluejärjestöä valvovat, että eläkeläiset otetaan huomioon kunnallisessa ja maakunnallisessa päätöksenteossa ja puuttuvat ikäsyrjintään ja muihin epäkohtiin alueillaan. Yhdistysten ja aluejärjestöjen edustajat ovat mukana kunnallisissa ja maakunnallisissa vanhusten ja ikäihmisten neuvottelukunnissa. Jäseniämme on monissa kunnissa valtuustoissa ja muissa kunnallisissa luottamuselimissä.

Aluejärjestön luontoretkellä Salmin ulkoilualueella 17.9.2021. Kaksi linja-autolastillista Helsingin alueen eläkeläisiä keräsi sieniä, jumppasi, pelasi mölkkyä ja käveli luonnossa.

Eläkeläisten Helsingin Aluejärjestö ry

Malmin Eläkeläiset ry. kuuluu Eläkeläisten Helsingin Aluejärjestöön.

Aluejärjestö tukee ja täydentää paikallisyhdistysten toimintaa eläkeläisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi ja toimii arvokkaan ikääntymisen puolesta vaikuttamalla kaupungin päättäjiin yhteistyössä muiden samoja tavoitteita ajavien eläkeläisjärjestöjen ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

Puheenjohtajana toimii Marjatta Järvi. Käykää tutustumassa aluejärjestön tapahtumatarjontaan, josta alempana muutamia poimintoja.


Päivitetty 16.3.2023