Uutisia, tietoa, tulevia tapahtumia, retkiä

Ristipistoja 2018 Elle Heikkinen, Malmin eläkeläisten käsityökerhon vetäjä

Kävelypässit kävelyttää ja testaa syksyllä 2019

Askelmiljonäärit eli Kävelypässit KUTSUVAT Eläkeläiset ry:n jäsenjärjestöjen jäseniä mukaan viiteen leppoisatahtiseen mielenkiintoiseen kimppakävelypäivään: 4) maanantai 25.11. ja 5) keskiviikko 4.12.2019.

Kukin osallistuja kävelee omalla vastuullaan ja joka sään varustein(suosittelemme myös turvaliiviä/heijastimia), omin eväin, jaloin ja sauvojen avuin. Tapahtumiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, mutta ennakkoilmoituksia mahdollisista kävelykavereistamme otamme ilolla vastaan! n

Lisäohjeita on Kävelypässien blogi-sivulla ja vastauksia kysymyksiin saa s-postitse. n

Kävelyterveisin: Antti Honkonen, antti.honkonen@hotmail.fi, puh. 040 529 5283

Maanantai 25.11.2019: (Päivän aikana tulee n. 10 km kävelyä.). Klo 10 kävely Oulunkylästä Helsingin Rautatieasemalle, jollain vielä tuntemattomalla oheisohjelmalla tai sivuaskeleilla. (HUOM! Etsinnässä IKINÄ-kaatumisriskiennusteen antavaan testiin halukkaita iso- tai pienikenkäisiä helsinkiläisiä.)

Keskiviikko 4.12.2019 (Päivän aikana tulee n. 5 km kävelyä.). Klo ? Rautatieasemalta Kulttuuritalolle ELRYn 60-vuotispäivän juhliin. Kulttuuritalolla on Kävelypässi-infopiste. Aikataulua viritellään siten, että asemalta mukaan voisi tulla myös Helsinkiin junalla tulevia juhlijoita.

Kuva Malmin Työväentalon tapahtumasta.

Eläkeläisten Helsingin Aluejärjestö ry

Malmin Eläkeläiset ry. kuuluu Eläkeläisten Helsingin Aluejärjestöön.

Aluejärjestö tukee ja täydentää paikallisyhdistysten toimintaa eläkeläisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi ja toimii arvokkaan ikääntymisen puolesta vaikuttamalla kaupungin päättäjiin yhteistyössä muiden samoja tavoitteita ajavien eläkeläisjärjestöjen ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

Puheenjohtajana toimii Mirja Arajärvi. Käykää tutustumassa aluejärjestön tapahtumatarjontaan, josta alempana muutamia poimintoja. https://www.elry-helsinki.org/4

Ikääntyneiden palveluopas 2019 ilmestynyt. Sitä saa terveyskeskuksista, Malmin palvelukeskukselta Syystieltä ja Malmitalolta. Kannattaa hankkia omansa.

Muistipuisto

Muistipuisto® on Miina Sillanpää-säätiön ja Muistiliiton kehittämä ilmainen, uudenlainen verkkopalvelu, jossa aivoterveyttä ja toimintakykyä edistävä tieto, vinkit ja harjoitukset yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Muistipuisto® on muistisairaille henkilöille ja aivoterveydestään kiinnostuneille ikääntyville suunnattu helppokäyttöinen verkkopalvelu, jonka monivaiheista kehitystä ovat ohjanneet käyttäjien tarpeet ja toiveet.

Muistipuistossa on kiinnitetty erityistä huomiota sen säännöllistä ja pitkäaikaista käyttöä edistäviin tekijöihin, jotka innostavat muistisairaita henkilöitä ja muististaan kiinnostuneita ikääntyviä huolehtimaan aivoterveydestään ja toimintakyvystään.
Sairastuneiden läheisille ja vapaaehtoisille Muistipuisto sisältää monipuolista tietoa.

Käypä vilkaisemassa!

Tietoa

Helsingin kaupungin Seniori-info puh. 09 31044556, arkisin kello 9-15, Malminkatu 3, ma-pe klo 8-16, s-posti: seniori-info@hel.fi. www.hel.fi/seniorit

Kaupunki on keskittänyt senioripalvelut. Yhden luukun periaatteella halutaan helpottaa seniorien arkea. Kysyä voi kaikista mieltä askarruttavista asioista kotiavusta, palvelukotiasumisesta muistipulmiin ja taloushuoliin. Henkilökohtaiset asiat on parasta esittää soittamalla tai käymällä Malminkadulla, yleisemmät kysymykset sähköpostitse.

Päivitetty 21.11.2019