Malmin Metkat
Malmin Eläkeläiset ry:n kuoro (Pertti Korhonen)

Miten kaikki alkoi!

Malmin Eläkeläiset Ry:n historiikki vuosilta 1959 - 2003 kertoo kuorosta seuraavaa:


Laulukuoro oli parhaimmassa vireessään 1980-1990-lukujen vaihteessa, jolloin sen johtajana toimi Pentti Kettunen. Hän oli ammattimies, uhrasi paljon työtä ja vaivaa kuoron harjoittamiselle. Kuoro lauloi neliäänisesti, ja Kettunen itse sovitti laulettavia sävellyksiä neljälle äänelle. Pentti Kettunen oli tarkka, että laulajat pysyivät äänessä. Sehän on luonnollista, silloin kun äänissä lauletaan. Ohjelmistossa oli kansanlauluja ja kotimaisen kuorolaulun suosittuja kappaleita. Lisäksi hän huolehti siitä, että kuoro ei jäänyt ilman ohjausta, jos hän joutuisi jättämään sen. Maria Partanen kertoi saaneensa opastusta kuoron johtamisesta Pentti Kettuselta. 1990-luvun puolivälissä Pentti Kettunen sairastui vakavasti ja poistui keskuudestamme. Hänen jälkeensä kuoroa johtivat Sylvi Rinne, Eila Kainulainen, Maria Partanen ja Helvi Järvinen. Aikaisemmilta ajoilta oli muistissa kuoroa johtanut Taimi Niinikoski.

Vuodesta 2000 Lilia Melnikova on johtanut kuoroa. Hän on saanut musiikkikoulutuksen Moskovassa ja on erittäin taitava. Lauluohjelmisto käsittää paljon kauniita venäläisiä romansseja. Nyttemmin on tosin siirrytty jo osittain suomalaisiin tangoihin.
Lauluryhmämme on pitänyt yhtenä keskiviikkokerhopäivänä kevätkonsertin
kolmena vuotena.


Laulukuoron keskimääräinen jäsenluku on ollut 18. Vanhin jäsen on Martta Velin, niin ikä- kuin kuorovuosiltaan, ja osaa parhaiten ulkoa laulut. Miehet, tällä hetkellä heitä on kuusi, on saatu mukaan 1990-luvun lopulla.

Tälle sivulle on koottu kertomuksia ja valokuvia kuoron toiminnasta vuosikymmenten varrelta.

Kuva kuoron kevätkonsertista vuodelta 2016. Kuoron johtaja Lilia Melnikova omiensa keskellä

Kuorolaisten uudet asusteet vuodelta 2009

Malmin Eläkeläiset Ry:n 50-vuotisjuhlassa 19.03.2009

Hellyttävin muistoni, lapsenlapseni Erin ja Nico olivat mukana konsertissa 22.04.2009

Kuoromme Työväentalon juhlassa 8.11.2009, silloin oli miehiä peräti kymmenen.

Kevätjuhlassa 2010

Onnittelut Lilialle 19.05.2010